Günlük Kahraman
Eser Adı:
Yazar adı:
Çevirmen Adı:
Orijinal adı:
Orijinal dil:
Türü:
Katkıda Bulunanlar:
Cilt Bilgisi:
Kâğıt Bilgisi:
Basım Tarihi:
Basım Bilgisi:
Sayfa Sayısı:
Kitap Boyutları:
Kitap Ağırlığı:
Günümüzde artık kullanılmayan bir kavram olan “kahramanca yaşam”, izlediğimiz filmlerde veya okuduğumuz kitaplarda bize sadece “tüketilecek malzeme” olarak sunulan, bu nedenle sinema çıkışlarında birkaç dakikalık coşku ve heyecanın dışında hayatımıza hiçbir şekilde girmeyen bir fikir olarak kalmıştır.
Günümüzün tüketime dayalı yaşam anlayışı, bencilliği ve benmerkezciliği öne çıkarmış, ahlaki ve moral değerleri arkaya itmiştir. Kahramanca yaşam, Superman, Batman gibi gerçek olmayan karakterlerle özdeşleştirilmiş, bu nedenle gerçekliği olmayan bir kavram olarak benimsenmiş, hatta alay edilen bir konu olmuştur.
Oysa hepimizin içinde saklı kalmış bir kahraman mevcut, dünyayı kurtarabilecek gücümüz olmasa da en azından kendimizi değiştirebileceğimiz, daha iyi, daha bilinçli, daha erdemli olmamıza yarayacak içsel bir gücümüz vardır.
Delia Steinberg Guzman, kitabında işte bu tür kahramanlıktan bahsediyor: “İnsan boyuna karşın titanlara yaraşır bir çabayla gerçek kahramanlıklar yapan küçük günlük kahramanlar”. Günlük Kahraman, günlük yaşama dair analiz ve pratik çözümler sunan, günlük yaşam içinde “kahramanca tutum”a ilişkin ipuçları veren, otuz makaleden oluşan bir derlemedir. Yazar, kitabında günümüzün kahramanını şöyle tanımlamaktadır: “Herkes kendi çaresine sahiptir. Herkes kendi duygularına ve fikirlerine, hayallerine ve tutkularına sahiptir. Herkesin değişme, daha iyi olma, dünyayı, bulduğundan bir parça daha iyi bırakma arzusu vardır… Ve o noktada, herkeste, tüm bu özellikleriyle, bu şeyleri az ya da çok gerçekleştirmek için canla başla çalışan günlük bir kahraman bulunur.”